Információk/ Vásárlási feltételek

www.babamnak.hu internetes áruház Általános Szerződési Feltételei

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve felhasználója szeretnél lenni internetes áruházunknak, olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül publikálásra. Az áruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésedre:

Ügyfélszolgálati telefonszám: +36-20-412-0012

Elektronikus elérhetőség: info@babamnak.hu
Üzemeltetői (szolgáltatói) adatok: Mautex Trade Kft.
Székhely: 2316, Tököl, Csépi út 126.
Adószám: 25322170-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-176170
A Mautex Trade Kft. a www.babamnak.hu weboldal és internetes áruház kizárólagos tulajdonosa és üzemeltetője.

Használati feltételek

Az www.babamnak.hu internetes áruházban (továbbiakban: Áruház) mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket. Az Áruházban való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Mautex Trade Kft. mint az áruház üzemeltetője (továbbiakban: Szolgáltató) semmilyen módon nem felelős az alábbiakért:

  • az interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat
  • bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza a Szolgáltató normális működését és a vásárlást
  • a kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása
  • bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése
  • bármely szoftver nem megfelelő működése
  • bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei

A Szolgáltató nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a Vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és az ott történő vásárlásáért. A Vásárló felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Adatvédelmi Nyilatkozatunk, Általános Szerződési Feltételeink, a cégünkről szóló információk, valamint minden közhasznú, illetve a vásárláshoz szükséges információ megtalálható weboldalunkon.

Ezúton tájékoztatunk, hogy adataidat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk. Adataid kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el. A Szolgáltató bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe. A Szolgáltató szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A Vásárló nem jogosult fellebbezni a döntés ellen. A hibásan vagy hiányosan kitöltött regisztrációs lapot érvénytelennek tekintjük. A Szolgáltató semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, az eladó minden esetben értesítést küld a termék várható szállítási időpontjáról.

Akciós kereskedés esetén maga az akció a weblapon közzétett határidőig van érvényben.


Rendelési információk

Az áruházban a rendelés elektronikus úton lehetséges, a hét minden napján, 0-24 óráig. Az áruházban a Vásárló rendelés feladása nélkül is tájékozódhat termékeinkről. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges. A bejelentkezés és regisztráció nélkül történő böngészés közben is kiválaszthat termékeket, amelyek egy átmeneti tárolóba (Kosár) kerülnek, és ha a Vásárló regisztrálja magát adatai megadásával, a kiválasztott termékek azonnal megrendelhetőek, így nem szükséges, hogy bejelentkezés után újra kiválassza azokat.


A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 10:00-16:00 óráig. Amennyiben a megrendelés a megadott idő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az ismertetők rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre minden esetben a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.


Fizetési módok

Vásárlóink Futárszolgálattal történő kiszállítás esetén banki átutalást, illetve a kézbesítéskor utánvétes fizetést választhatnak, Személyes átvétel esetén pedig banki átutalást, illetve készpénzes fizetést is. A fizetési módokról bővebben itt olvashatsz.


Házhoz szállítási díjak fizetésének módja, házhoz szállítás, a házhoz szállítás díjszabása

A termékekre vonatkozó megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. A szállítás díját a Fizetés és Szállítás menüpontban tekintheted meg.

 

A csomagok átvétele

Kérjük, hogy kizárólag abban az esetben rendeld meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudod fizetni a költséget a futárnak! Amíg az átvett áru értékét ki nem egyenlíted vállalatunk felé, addig az áru a Mautex Trade Kft. jogos tulajdonát képezi. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

 

Garancia, jótállás, szavatosság, elállás joga, módja, következmények

Termékeinket a Fogyasztóvédelmi Törvényben előírtakkal összhangban lévő jótállási feltételekkel hozzuk forgalomba.

A termékekre egy év garanciát vállalunk, amelynek kezdete a vásárlás napja.

Amennyiben a termék garanciális időn belül, üzemszerű használat mellett meghibásodik, úgy azt térítésmentesen kicseréljük, vagy a vételárat visszatérítjük. A garanciális problémákból adódó szállítási költségek a Vásárlót terhelik.

Megszűnik a jótállási kötelezettség, ha a meghibásodás az alábbi okok miatt következik be: nem rendeltetésszerű használatból eredő kár, amely lehet helytelen tárolás, nem megfelelő üzemeltetés, külső beavatkozás, rongálás, a termék nem megfelelő tisztítása. A vásárló jótálláson és szavatosságon alapuló jogai A Vásárlót a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben,valamint a 151/2003. (IX. 22) kormányrendeletben meghatározott jogok illetik meg. A jótállási igények intézését a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelete szabályozza.

 

Elállás joga, módja, következmények

A Vásárló jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni, mindenféle költségviselési kötelezettség nélkül. A vásárló a termékek kézhezvétele után 8 munkanapon belül élhet a 17/1999. (II./5.) Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. A Vásárló elállási szándékáról többféle módon értesítheti a szolgáltatót: telefonon, e-mail-ben vagy írásban. Az írásban történő elállás esetén, a határidő előtt postára adott levelet vesszük érvényesnek, ebben az esetben a Vásárlónak a szolgáltató által kiszállított termékeket vissza kell juttatnia a Mautex Trade Kft. címére. A termékek visszaérkezése után a már kifizetett számla összegét 3 munkanapon belül visszautaljuk a Vásárló által megadott bankszámlára. A Szolgáltató követelheti a Vásárlótól a visszaküldött termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az elállási jogoddal kapcsolatban a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet minden szabályát kötelező érvényűnek ismerjük el magunkra nézve.

A szolgáltató sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vevő részére megtéríteni. Az áru csomagolásának kibontása és az áru kipróbálása természetesen nem vezet az elállási jog elvesztéséhez, de a Vásárlónak figyelembe kell vennie a tényt, hogy megrongált, illetve megrongált csomagolású árut cégünk nem tud tovább értékesíteni. A Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

A szavatosságra, jótállásra vonatkozó hatályos jogszabályok

Az áruház mint eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban, a 151/2003. (IX.22.) sz. Kormányrendeletben, valamint a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség elérhetősége:
1088 Budapest, József krt. 6.
Telefon: 06-1 459-48-00
Fax: 06-1 210-46-77
Weboldal: www.fvf.hu

 

Adatkezelés

Az adatszolgáltatás önkéntes és a regisztráció bármikor visszavonható. A regisztráló személy hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltató hírlevelet, akciós ajánlatot küldjön számára, valamint értesítse új termékek megjelenéséről. Az áruház használata során a Szolgáltató a részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a szolgáltató alvállalkozója. (pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez).

Az áruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a szolgáltató kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 

Facebook-adatkezelés

Az adatkezelés jogalapja: hozzájárulásod személyes adataid kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhatsz.

Az adatkezelés célja: A facebook.com oldalon, a blog és az áruház egyes tartalmi elemeinek, cikkeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”.

 

Egyéb rendelkezések

Az áruházban található képek és szövegek a Mautex Trade Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag a Mautex Trade Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. Az illetéktelen felhasználás jogkövetkezményeket von maga után. Az áruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadod a Mautex Trade Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A weboldalunkon létrejövő szerződések (dokumentumok) nyelve magyar. Az ilyen módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a szolgáltató nem iktatja.

A szolgáltató és a felhasználó között a jelen szabályzat alapján létrejött megállapodás az alábbi esetekben szűnhet meg:

A felhasználó kéri regisztrációjának törlését;

A Felhasználót véglegesen kitiltják a weboldalról, vagyis hozzáférését véglegesen megszüntetik;

A Felhasználó halálával;

A weboldal szolgáltatásának megszűnésével;

Új szabályzat érvénybe lépésével.

Amennyiben a jelen szabályzat bármely rendelkezése érvénytelennek vagy kikényszeríthetetlennek bizonyulna, úgy annak helyébe olyan rendelkezés lép, amely az érvénytelen vagy kikényszeríthetetlen rendelkezés célját érvényesen, a lehető legjobban megközelítő gazdasági hatást vált ki.

Jelen szerződésre a Magyar Köztársaság joga az irányadó. A jelen szerződéssel összefüggő jogviták elbírálására a Felhasználók és a szolgáltató alávetik magukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetve – hatáskörtől függően – a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a szolgáltatás bármely részét, a weboldala bármely tartalmát külön figyelmeztetés nélkül megszüntesse.