A lányom 2 éves. A terhességem 7 hónapos. Az út 9 órás.

Játsszunk kinn! Téli, havas játékötletek kisgyerekeknek
2016-01-06
konnyed_utazas_csomag_BABAMNAK.HU
Hajrá április!
2016-04-01
Mutasd mind

A lányom 2 éves. A terhességem 7 hónapos. Az út 9 órás.

Pasis csíkok cumilánc Babámnak.hu

Utazik a család húsvétkor. Oké, oké, menjünk.

Csakhogy. A kislányom 2 éves. A terhességem 7 hónapos. Az út 9 órás.

Tényleg nem tudtam, mire számítsak, de végül  jól jött ki minden. És visszagondolva, van néhány tippem magunknak, és Nektek, hogy minél könnyebb legyen az utazás.

Ami nagyon megkönnyítette a dolgunkat, hogy egy tágas kisbusszal, és éjjel mentünk, amikor a kislányom, Mici rendszerint aludni szokott. Az autós ülést nyilván nem cseréltük le egy kényelmes ágyacskára, de igyekeztünk neki minél kényelmesebbé tenni a dolgokat.

Így:

  1. Vékonyan öltöztettük fel, egy harisnya, egy body, és egy felesleges varrásoktól, kapucnitól, rátétektől mentes vékony rugdalózót adtunk rá- így a lába, és a dereka is mindig védve volt, de nem izzadt meg.
  2. Bekészítettem egy cumiláncot is, ami a kocsiba pakoláskor elkeveredett… És a cumi természetesen, ahogy elaludt, ki is esett Mici szájából, és Németországig nem is találtam meg. 😀 Hazafelé már meglett a cumilánc, rá is csíptettük a ruhára, úgyhogy nem volt több cumi-gond.
  3. Minden alvós cucc- a Danikutya plüss, két nyunyu (textilpelenka), és A kispárna is kéznél volt.
  4. És amire utazás közben jöttem rá: mivel most először utaztunk éjjel, eddig erre nem is gondoltam. Hiába van sötét, a szembe jövő autók fénye- és az autópályán van egy pár- nagyon zavaró a gyerekeknek. Mici egyszer-kétszer felébredt, és pl. éjjel 2-től fél4-ig nem tudott visszaaludni, pedig látszott a szemén, hogy menne ő szuszkózni, de egyszerűen nem bírja becsukni a szemét az erős fények miatt.
    Mit csinál ilyenkor anya?Amit csak találtam, köré építettem 🙂 Az én takarómat, a sálamat, a párnámat, és ezekkel próbáltam árnyékolni. Hazafelé megint okosabb voltam, a vendéglátóinktól kértem kölcsön egy plédet, és 5-6 ruhacsipeszt, és ezt erősítettem az ablakra. Mici megint felriadt éjfél körül, és 5 perc múlva már aludt is, a fények egyáltalán nem szűrődtek be neki. Úgyhogy komolyan gondolkozom, hogy kéne tervezni valami ablakra szerelhető, de kicsire összehajtható, többfunkciós valamit, ami ilyenkor jól jöhet.

És mit csináltam én, 7 hónapos terhesen? Kaptam egy egész sor ülést a kisbuszban, úgyhogy el tudtam feküdni, de orvosi utasításra többször meg kellett állnunk, hogy sétáljak, mozogjak, nehogy valami gond legyen. Persze Mici, szegény, mindig ilyenkor ébredt fel. És anyukák, ha terhesen utaztok! SZOPTATÓS PÁRNA! Édes istenem, de jó, hogy elvittem. Nekem az a szokásos, hungarocell golyókkal töltött változat van, hát enélkül nem tudom, mit kínlódtam volna össze!

Hát így utaztunk, könnyebb, és gyorsabb volt, mint gondolni mertem. Érdekes különben, hogy eddig bármikor utaztunk, én voltam a nyűgösebb, mint a gyerkőc. 😉

Ha Ti is útnak indultok, de nem éjjel mentek, itt találsz mókás, utazós játékötleteket, hogy kibírható legyen az út:

Ingyen ajándék